Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
29 December 2011

Diëtist wordt digitaal

Door: Mary

dietist

Steeds meer diëtisten begeven zich op de digitale snelweg. Dit blijkt uit de Grote Nieuws voor diëtisten enquête die in november onder de lezers van de digitale nieuwsbrief is gehouden. Diëtisten twitteren steeds meer, maken meer gebruik van internet en hebben steeds vaker voorkeur voor aanbod van voorlichtingsmateriaal en wetenschappelijke informatie via internet. 

Begin november ontvingen 4.239 abonnees van de nieuwsbrief Nieuws voor diëtisten per e-mail een uitnodiging deel te nemen aan de Grote Nieuws voor diëtisten enquête 2011. De respons was hoog: in totaal hebben 997 personen de enquête volledig ingevuld (23,5%). Hiervan is 73% diëtist en 11% is student diëtetiek. Gewichtsconsulenten (in opleiding) zijn 7% van de respondenten en 9% vult een ander beroep in. Daaronder zitten vooral personal trainers, coaches, docenten en leefstijladviseurs.

Een gemiddelde diëtist anno 2011 is een vrouw van circa 30 jaar met een parttime baan in een eigen praktijk of in een ziekenhuis. Ze heeft 5-10 jaar werkervaring. De meeste behandelde aandoeningen bij de diëtist zijn overgewicht (53%), diabetes (43%), ondervoeding (35%) en hart- en vaatziekten (22%). Van de diëtisten ziet 58% een cliënt vaker dan 5 keer per jaar, maar 41% ziet een cliënt tussen de 1 en 5 keer per jaar.

Ook gewichtsconsulent blijkt een typisch vrouwenberoep. De gemiddelde gewichtsconsulent is ouder dan 40 en heeft tussen de 1 en 5 jaar werkervaring. Gewichtsconsulenten werken vooral in een eigen praktijk en ze behandelen vooral cliënten met overgewicht (90%). Bijna 100% ziet deze cliënten gemiddeld vaker dan 5 keer per jaar.

Wil je meer lezen over het onderzoek? Je kunt hier een samenvatting van de resultaten downloaden.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten