Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
01 November 2012

Dieetadvisering terug in basisverzekering

Door: Angela

Goed nieuws voor de diëtist: vanaf 2013 wordt dieetadvisering weer opgenomen in de basisverzekering. Wel geldt een maximum van 3 uren per jaar, ook voor ketenzorg. Dit besluit van minister Schippers van VWS is op 30 oktober gepubliceerd in het Staatsblad.

Tot 1 januari 2012 werden nog 4 behandeluren per kalenderjaar vergoed via de basisverzekering. Vanaf 1 januari 2012 was vergoeding beperkt tot de dieetadvisering die onderdeel is van de zogenoemde gecoördineerde, multidisciplinaire zorg bij diabetes, COPD of cardiovasculair risico.

De kosten van het opnemen van 3 uur dieetadvisering per kalenderjaar in de zorgverzekering worden geschat op 44 miljoen euro. Ter vergelijking: het stoppen-met-rokenprogramma, dat ook weer in het pakket wordt opgenomen, kost naar schatting 20 miljoen euro.

Bron: Staatsblad


Angela Severs, , 06 November 2012:
@Sonja. De vergelijking was alleen bedoeld als vergelijking, om een indruk te krijgen van de kosten. Toevallig worden beide maatregelen in hetzelfde besluit weer in de basisverzekering opgenomen (ze gingen er ook tegelijk uit in het verleden).
sonja van Ettinger, , 06 November 2012:
Waarom de vergelijking met het stoppen met roken programma. dieetadvisering is veel meer dan alleen een gezond leefpatroon.
Met deze vergelijking houdt je de publieke opinie in stand dat dieten alleen gaan over afvallen en misschien aankomen en loop je voorbij aan de grote invloed van dieetbehandeling bij de behandeling van o.a. stofwisselingsziekten, verslikrisico, ziekte gerelateerde voeding,allergie,wondgenezing enz.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten