Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
09 November 2012

DeDikkeVanDam

Door: Johannes van Dam

DeDikkeVanDam

In 2005 verscheen dit boek voor het eerst. Het gold meteen als dé vraagbaak voor mensen die met koken en eten bezig zijn en dankzij de talloze recepten ook nog eens als kookboek. Het is een verzameling van teksten en artikelen die eerder zijn verschenen in Het parool, Elsevier en De Morgen. Van Dam heeft dit boek is nu, 7 jaar later, grondig herzien en flink aangevuld. Ook de teksten uit De Kleine Johannes zijn opgenomen. Daarmee is DeDikkeVanDam nu nog dikker.

Wil je meer weten over producten die je gebruikt of adviseert? Dan biedt dit boek uitkomst, het is een echte gastronomische encyclopedie. Je leert dingen die je wellicht anders nooit te weten zou komen. Bijvoorbeeld dat je de stengels van Engelwortel niet alleen als kruid maar ook als groente kan worden gebruikt. of dat het maken van de lastig geachte Hollandaise saus met een blender of foodprocessor een fluitje van een cent is. Maar ook waarom honing uit zichzelf beschermd is tegen bederf en dat een miljonairssalade ook wel palmhart wordt genoemd. En dat via teksten waarvan je merkt dat ze zijn geschreven door iemand met gedegen kennis en de nodige humor.

Het boek is mooi geïllustreerd met tekeningen en heeft een handig leeslint, trefwoordenregister en receptenregister. Aan het eind van het boek geeft Van Dam, die zelf een gastronomische bibliotheek bezit met zo’n 50.000 titels, zijn persoonlijke top tien van kookboeken. Als dat niet nieuwsgierig maakt…(RB)

DeDikkeVanDam, van aardappel tot zwezerik. Johannes van dam, Nijgh & van Ditmar, ISBN 9789038894607, 888 pagina’s, € 39,95 (tot 1-1-2013; daarna € 45,00)


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten