Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
10 August 2011

Decaf koffie verrijkt met chlorogeenzuur maakt alert

Door: Reina

Kopje koffie

Cafeïnevrije koffie verrijk met het antioxidant chlorogeenzuur (CGA) zorgt voor meer alertheid, verminderde geestelijke vermoeidheid en minder hoofdpijn. Dit blijkt uit pilot-onderzoek van Nestlé Research. Het artikel is gepubliceerd in het tijdschrift Psychopharmacology.

 

In een dubbelblinde crossover studie bij 39 gezonde ouderen hebben de onderzoekers gekeken naar het effect van chlorogeenzuur. Ze vergeleken de effecten op de geestelijke gesteldheid van reguliere cafeïnebevattende koffie met die van een normale cafeïnevrije koffie (placebo) en cafeïnevrije koffie verrijkt met chlorogeenzuur. De koffie met cafeïne kwam het beste uit de bus.

Maar de met CGA verrijkte cafeïnevrije koffie liet een toegenomen alertheid, verminderde geestelijke vermoeidheid en minder gevallen van hoofdpijn zien dan de placebo en normale koffie. ‘De betekenis van deze resultaten zijn niet alleen van belang voor koffie, maar ook voor andere voedingsmiddelen', aldus onderzoeker Beata Silber van Nestlé Research.

Bron: Nestlé


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten