Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
13 November 2012

De wereld verbeteren is een feestje

Door: Mary

300 jonge voedselactivisten, food-ondernemers en studenten die zich op 9 november verzamelden op het FoodGuerrilla Event

‘De wereld verbeteren is een feestje’, zei Maurits Groen (#3 Trouw duurzame top 100) ten overstaan van 300 jonge voedselactivisten, food-ondernemers en studenten die zich op 9 november verzamelden op het FoodGuerrilla Event. Het evenement, dat werd georganiseerd door NCDO, Stichting OIKOS en lokaalmondiaal, bracht een grote variatie aan voedselinitiatieven bij elkaar op stadslandbouwbedrijf Uit je Eigen Stad in Rotterdam . Het evenement stond in het teken van hoe jongeren kunnen bijdragen aan positieve verandering in het voedsellandschap. Zij werden geïnspireerd met workshops campagnevoeren, mediatraining en fondsenwerven.

De initiatiefnemers zetten zich in tegen verspilling en overgewicht, of juist voor lokaal en seizoensgebonden voedsel, alternatieven voor vlees en vis, een eerlijke prijs voor boeren en andere actuele voedselthema’s. Stuk voor stuk strijdlustige groepjes die met weinig middelen maar verrassende acties publieke aandacht en supporters winnen voor hun idee. ‘Wij merken dat deze jongeren en young professionals onderdeel willen zijn van een groter netwerk om ervaringen uit te wisselen, en nieuwe ideeën op te doen om hun initiatieven verder te brengen’, aldus Kim Sauter van NCDO en Carlijn Savelkouls van Stichting Oikos. Sauter sprak de hoop uit dat het event de deelnemers van munitie voorziet om succesvol door te gaan met hun initiatief. Dat gebeurt zeker met het Rotterdamse no-waste–duo Jente de Vries en Lisanne van Zwol van Kromkommer. Zij ontvingen van NCDO 2.000 euro voor hun idee voor een guerrilla-actie tegen het ontbreken van kromme komkommers en tweebenig wortels in het groenteschap van de supermarkt.

Het platform FoodGuerrilla van NCDO, waarbij zich sinds september al 80 initiatieven hebben aangesloten, gaat ook in 2013 verder.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten