Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
20 August 2012

‘De EU is met subsidies bezig haar eigen bevolking vet te mesten’

aldus Jaap Seidell in een recente brief aan leden Slow Food Nederland


Jaap Seidell

In deze brief beschrijft Slow Food Nederland waar zij het geld voor het lidmaatschap onder andere voor gebruiken. Dit is een stuk uit deze brief:

‘Op lokaal niveau – dus ook bij u in de buurt – probeert Slow Food producenten en consumenten te verenigen in zogenaamde voedselbuurtschappen. We staan daar nog aan het begin, maar mede dankzij het werk van Slow Food komt er steeds meer aandacht voor lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel in de media. Je kunt zeggen dat we hebben geholpen het op de kaart te zetten. Het geeft ons de moed om door te pakken via een internationale lobby.

Die lobby zal volledig gericht zijn op een ander, duurzamer Europees landbouwbeleid. Doelwit is de Common Argicultural Policy (CAP), of het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, dat in 2013 grondig wordt hervormd. Nu gaat 80 procent van de Europese subsidies nog naar 20 procent van de bedrijven – grote bedrijven. Kleine boeren en vissers, die duurzaam produceren, krijgen vaak helemaal geen subsidie. Volgens Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, maakt het huidige beleid de bevolking ongezond. 'De EU is met subsidies bezig haar eigen bevolking vet te mesten', aldus Seidell.’


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten