Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
19 September 2011

DCN overhandigt koffertje met Voedingsnota

Door: Reina

koffertje met de “Voedingsnota”

Vandaag, 19 september, overhandigt de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN) een koffertje met de “Voedingsnota” aan Renske Leijten, woordvoerder Gezondheidszorg van de SP. In deze nota geeft de DCN aan welke gezondheidswinst met voeding te bereiken is en welke rol diëtisten hierbij spelen. De DCN vindt Leijten op de Dag van de Diëtist en de dag voor Prinsjesdag de aangewezen persoon om deze nota in ontvangst te nemen. Leijten pleit immers voor het behoud van dieetadvisering in het basispakket.

‘De gewone Nederlander is zich er nog niet bewust van dat hij ook naar de diëtist kan voor advies over gezonde voeding’, vertelt Willy Gilbert-Peek, voorzitter van DCN. ’Mensen denken meestal dat de diëtist alleen bedoeld is voor personen die doorverwezen worden door een arts. Dit beeld willen wij veranderen met behulp van deze nota.’

In het koffertje zit niet alleen de Voedingsnota, maar ook tegoedbonnen voor een gratis online voedingsadvies voor alle Kamerleden en ministers. Onderweg naar het Binnenhof deelt de DCN, naast komkommers en tomaten, flyers uit op straat met het statement ”Gun jezelf het advies van een professional en haal het beste uit je voeding!”. Mensen kunnen bovendien kans maken op 1 van de 100 gratis voedingsanalyses.

Bron: DCN


Andrea Boullart, , 21 September 2011:
Kun je niet beter die ministers verplichten die tegoedbonnen uit te delen aan gedupeerden van hun eigen beleid? Zelf kunnen ze een consult ruimschoots betalen, dunkt me.
Mariam Aaras, , 20 September 2011:
Tegoedbonnen voor een gratis online voedingsadvies voor alle Kamerleden en ministers.
SUPERIDEE!!!
Lenette Horsten, , 20 September 2011:
Was een goede actie!! Hagenaren waren blij met alle groente die wij aanboden. Willy nog gesproken met Job Cohen,die ook onder behandeling was van een dietist. Suggestie gekregen dat wij zelf nog de ledenraden van de zorgverzekeraars konden benaderen.
Jammer dat we niet massaal in Den Haag waren!Moeten nog meer de publiciteit opzoeken.
E. Heijkoop, , 20 September 2011:
Origineel idee! Laat er wat goeds van komen.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten