Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
20 January 2012

Creatieve Dappere Proefkonijnen

Door: Karine Hoenderdos

Ik wist het al en nu weet ik het zeker: diëtisten zijn dapper en in voor iets nieuws! Na een oproep op deze website hebben zich spontaan bijna 30 diëtisten (en gewichtsconsulenten) aangemeld voor de test: twee weken eten als een oervrouw. Geen granen, geen zuivel, geen peulvruchten, geen nachtschade. Wel vlees, vis, groenten, fruit, noten en eieren.

Het viel niet altijd mee, zo’n omschakeling. Sommigen misten hun brood deerlijk. Anderen snakten naar yoghurt en chocolade, of vonden dat ze teveel vlees moesten eten. En de deelnemers kwamen voor verrassingen te staan bij uit eten, symposia of tijdens lange treinreizen.

Ik vond het best verrassend. Want zelfs diëtisten, waarvan je toch zou verwachten dat ze gepokt en gemazeld zijn in het dieetwezen, hebben dus moeite met nieuwe leefregels. Ook de aanpak verschilde van persoon tot persoon. Sommige proefkonijnen wierpen zich vol overgave op kookboeken en internet, op zoek naar lekkere recepten. Enkele deelnemers maakten uitgebreide en goudeerlijke verslagen van hun vorderingen. Slimmeriken maakten het zichzelf zo gemakkelijk mogelijk, aangepast aan hun drukke werk- en gezinsleven. Sommige diëtisten gaven eerlijk toe wel eens te smokkelen, op feestjes en partijen. Weer anderen haakten voortijdig af.

Nee, gemakkelijk is het niet, een dieet. En ja, natuurlijk weten alle diëtisten dat. Maar zo’n experiment drukt je weer eens met de neus op de feiten. Dat je als diëtist je stinkende best moet doen voor je cliënt! Dat je veel recepten en dagmenu’s moet meegeven, dat je een (continu) luisterend oor moet bieden, dat je rekening moet houden met drukbezette gezinsroosters en dat je de lat niet al te hoog moet leggen.

Een dieet is topsport. Laten we als topcoaches te werk gaan.

 

PS En de ervaringen met Oerdis? Die komen in het nieuwste boek! 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten