Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
08 January 2014

Consumentenbond start campagne “Slim eten”

Door: Karine

Minigids

Op 2 januari is de Consumentenbond gestart met de campagne “Slim eten”, om consumenten te informeren over de zin en onzin van afvallen. De campagne, die loopt tot half februari 2014, zal specifiek ingaan op verborgen suikers.

In aanloop naar de dieetcampagne vulden ruim 300 consumenten een poll in over de voedingswaarde van producten. Hieruit blijkt dat 92% van de respondenten kijkt naar de voedingswaarde van een product. Het grootste deel hiervan wil het aantal calorieën weten (43%), gevolgd door verzadigd vet (16%) en suikers (15%).

Leden en ook niet-leden van de Consumentenbond die meer informatie zoeken over diëten, kunnen terecht op de website van de Consumentenbond. Ook is het mogelijk om tot en met 31 januari 2014 de gratis Minigids diëten bestellen via het gratis telefoonnummer 0800-6161 of door 'CB DIEET' te sms-en naar telefoonnummer 3010. In deze minigids staan tips voor gezond afvallen, informatie over lightproducten en 20 vragen en antwoorden over suiker.

Bron: Consumentenbond


Hanneke Megens, , 08 January 2014:
Interessant dat 92% van de respondenten de voedingswaarde van een product bekijkt. Ik vraag me af of dit een representatief getal is voor de gehele bevolking.

In mijn praktijk leest ongeveer de helft van de cliënten de verpakking wanneer ze starten met voedingsadvies. Vandaar mijn bedenking bij dit hoge percentage.

Het zou wel geweldig zijn als de 92% representatief is en mensen dan ook weten wat ze met die informatie kunnen doen!

De minigids ga ik in ieder geval bestellen en als die bevalt aanraden aan collega's en cliënten.

Hanneke Megens
Voedingsdeskundige en lifestylecoach

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten