Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
02 June 2014

Congres “Jong geleerd is oud gedaan”


Jong geleerd is oud gedaan

Door meer keuzevrijheid en een veranderd aanbod eten kinderen steeds minder basisvoedingsmiddelen en meer “extraatjes”. Wat zijn hiervan de gezondheidsgevolgen later in het leven? Wanneer begint de ontwikkeling van eetgedrag? En hoe kan de gezondheidszorg nog effectiever bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van kinderen?
Tijdens het congres “Jong geleerd is oud gedaan” op 3 oktober van 9.00 tot 17.30 uur in Corpus te Leiden wordt hierop ingegaan. De factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van goede eet- en leefgewoonten bij kinderen passeren de revue. Zo spreekt Prof. Dr. Ir. Kees de Graaf over de ontwikkeling van smaakvoorkeur en eetgedrag bij 0-4 jarigen, Ir. Brenda Glas over de rol van de kinderdiëtist bij de ontwikkeling van een gezonder voedingspatroon bij kinderen en Dr. Edith van den Hooven over de rol van voeding bij botopbouw tijdens de kinderleeftijd. Ook is er aandacht voor de adviezen in de nieuwe JGZ-richtlijn “Voeding en eetgedrag”.
Voor het volledige programma en aanmelding zie www.frieslandcampinainstitute.nl/nl/congres.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Accreditatie is aangevraagd voor jeugdartsen en –verpleegkundigen, (kinder)diëtisten en praktijkondersteuners en –verpleegkundigen.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten