Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
25 August 2015

Boterhammen en soms fruit bij lunch op school

Door: Angela

Boterhammen en soms fruit bij lunch op school

Van de kinderen luncht 75% minimaal 3 keer per week op school. Volgens 65% van de ouders beslist hun kind mee over de inhoud van de lunchbox. Die bestaat uit hartige boterhammen (87%) en vaak ook een zoete (55%) variant met daarbij een stukje fruit (54%), vruchtensap (30%) en/of water (26%). Dit blijkt uit onderzoek onder 731 ouders en 686  kinderen tussen 6 en 14 jaar, uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van Albert Heijn.

Twijfels bij ouders

Meer dan 8 op de 10 ouders is best tevreden over de lunch die ze meegeven, maar er bestaan ook twijfels. Bijna de helft van de ouders zou meer variatie willen aanbrengen in de lunchtrommel van het kind. Ongeveer 25% van de Nederlandse ouders twijfelt over de samenstelling van de lunch. Eenzelfde percentage vindt het lastig om een gezonde lunch klaar te maken die het kind ook echt lekker vindt. Verder moet de lunch binnen 5-10 minuten klaar te maken zijn.

Wensen van kinderen

Ook kinderen zijn blij met hun lunch, maar hebben wel wat kritiekpuntjes: ze willen wat meer afwisseling, want hun lunch is vaak hetzelfde en daardoor best wel saai. Kinderen willen bijvoorbeeld heel graag aardbeien, druiven of komkommer meekrijgen. En ze vinden het heel leuk als er een verrassing in de lunchbox zit.

Bron: Onderzoek Albert Heijn


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten