Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
17 January 2016

Boom geniet zonder gluten

Door: Jan-Willem van der Boom

Boom geniet zonder gluten

Jan-Willem van der Boom, auteur van dit boek en hobbykok, kampt al jaren met een glutenallergie. Veel kookboeken vond hij te ingewikkeld en de gerechten niet altijd goed. Daarom dook hij zelf de keuken in. Het resultaat: een kookboek met eenvoudig te volgen recepten voor verschillende koekjes, ontbijtkoek, Zeeuwse bolus, wraps, quiche, pastagerechten, crackers, appeltaartsoesjes, vis in bierbeslag, vlammetjes, en nog veel meer. Allemaal op basis van makkelijk verkrijgbare ingrediënten.
Van der Boom geeft aan het begin van zijn kookboek een basismix waarop veel recepten zijn gebaseerd. Deze basismix bestaat uit gelijke hoeveelheden tapioca-, rijst- en kikkererwtenmeel.
De 70 recepten zijn ingedeeld naar het moment van de dag. Zo heeft de lezer in 1 oogopslag een duidelijk overzicht van lunchideeën, zoete verleidingen of lekkere hapjes voor bij de borrel. Ieder recept gaat vergezeld van een (close-up) foto en achterin staan nog enkele glutenvrije basisbereidingen/-producten als paneermeel en een roux. Handig zijn de verschillende symbolen die laten zien welke 13 allergenen er wel in het gerecht zitten. Een lekker en duidelijk boek. (CV)

Boom geniet zonder gluten, 70 revolutionaire recepten zonder gluten, Jan-Willem van der Boom, Second First BV, ISBN 9789082446708, 172 pagina’s, € 29,50


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten