Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
03 March 2012

Body Een lijfboek

Door: Timothy Ferriss

Het is donderdag en ik heb beloofd voor maandag een recensie te schrijven van dit boek. Klein probleem: het is 590 bladzijden dik. Nu kan ik snel lezen, maar dit is wel erg veel leesvoer!

Dapper begin ik en ik heb geluk: al op een van de eerste bladzijden zegt de schrijver dat het niet nodig is om het boek van A-Z te lezen, dat het ook voldoende is om eruit te pikken wat voor mij interessant is. Mijn tweede geluk: de schrijver heeft humor en een originele aanpak. Het is Timothy Ferriss, de auteur van de bestseller “Een werkweek van 4 uur” waarin hij zijn onconventionele kijk op werk, inkomen en tijdsindeling ontvouwt. Timothy is een zelfbenoemde “life-hacker”, iemand die op zichzelf experimenteert en zichzelf voortdurend afvraagt hoe het beter of anders kan. In dit boek draait het om zijn eigen lijf. Met vragen als: hoe kan ik slanker, gespierder, sterker worden en een beter seksleven krijgen. De aanpak van Timothy is op z’n zachtst gezegd verrassend. Hij experimenteert met ijsbaden en gevaarlijke supplementen, hij leert zijn adem 3,5 minuut inhouden, hij ontwikkelt een (overigens volstrekt niet sexy) methode om vrouwen een 15 minuten orgasme te bezorgen, en laat zelfs een bloedglucosemeter implanteren om zijn respons op maaltijden en training te kunnen meten. Een gevaarlijke gek? Toch niet. Zijn experimenten leiden uiteindelijk tot adviezen die onconventioneel zijn, maar er toch haalbaar uitzien. En die de dietist kunnen inspireren in haar werk. Zo schrijft Ferriss een extreem streng afslankdieet voor met eiwit en peulvruchten, maar: wel met een verplichte schransdag per week. En heeft hij trainingsprogramma’s ontwikkeld die je client thuis kan doen, soms al in 5 minuten. En waarom zou je het foto-eetdagboek of een foto voor en na de behandeling niet eens toepassen in je praktijk?

Wat ik goed vind aan dit boek: de auteur hamert op meten, experimenteren en evalueren. En hij benadrukt ook de frisse blik en vermijdt het klakkeloos volgen wat je ooit op school geleerd hebt. Ik mag hem wel, die Ferriss. Al is zijn boek dan echt te lijvig. (KH)

Body. Een lijfboek Timothy Ferriss, ISBN 9789022560563, 589 pagina’s, € 24,95

Meer informatie: www.fourhourbody.com.


Lohic Beneyzet, , 02 June 2012:
Hoi,

Ik ben net begonnen met het volgen van de dieet van Tim Ferris (op enkele uitzonderingen na). Maar ik ben toch even benieuwd wat de professionele op dat gebied zeggen. Ik ben blij met dit artikel maar ik ben meer op zoek naar de pro's en con'van zijn dieet. Enig idee of er al werk is gedaan op dat gebied? Hij zegt bijv geen vruchten. Ik ben dol op vruchten en ik eet dus nog steeds 2 vruchten per dag. Heeft hij bijv gelijk op dat punt of is het een slecht advies?
Ik ben zeer benieuwd na uw antwoord.

Prettig weekend. De mijne kan niet stuk. Vandaag is "schransdag". ;-)

GR, Lohic

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten