Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
18 September 2012

Bijvoeding al vanaf 4 maanden

Door: Karine

Baby's kunnen al vanaf 4 maanden starten met bijvoeding. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC, in een studie die onderdeel is van het grootschalige Generation R onderzoek. Volgens Erica Kiefte, diëtist en onderzoeker, wordt door de vroege introductie de kans op allergische reacties kleiner op latere leeftijd. Kiefte zegt dat er aanwijzingen zijn dat het immuunsysteem tussen de 4e en 6e maand “klaar” is voor de introductie voor nieuwe voedingsmiddelen. Kiefte promoveerde 12 september op het proefschrift 'Early life nutrition and gastrointestinal and allergic outcomes'.

Het Voedingscentrum adviseert overigens om de introductie van bijvoeding uit te stellen tot 6 maanden, of om vroegere introductie te overleggen met het consultatiebureau.

Bron: Generation R


Mieke van Rijn-Remans, , 28 November 2012:
Het bewuste onderzoek heeft niet de nadelen gezondheidsaspecten onderzocht van het eerder introduceren van bijvoeding. Bovendien is de sponsoring van het onderzoek door drie grote kunstvoedingsfabrikanten gedaan. Dit maakt voor mij (en vele anderen) het hele onderzoek discutabel.
nicolette ottolini, , 18 September 2012:
zoon is in zweden geboren en daar was het algemeen advies ook na 6 maanden pas gaan bijvoeden ivm allergie. maar zoon had toen al een karaktertje (wat de boer niet kent dat eet hij niet) en ze adviseerden te beginnen met 4 maanden wennen aan een lepeltje, dan voorzichtig wennen aan een hapje etc. idd na 2 maanden proberen was zoon er ook van overtuigd dat er nog iets anders was op de wereld dan borstvoeding. als ik pas met 6 maanden was gaan proberen was hij mss al 8 maanden geweest voordat er daadwerkelijk een hap in bleef en dat is wel beetje erg laat.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten