Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
02 December 2013

Bijeenkomst voor PuurGezond professionals

Door: Christel

Bijeenkomst PG voor professionals

Donderdag 28 november werd voor het eerst een bijeenkomst gehouden voor diëtisten en gewichtsconsulenten, die aangesloten zijn bij PuurGezond.
Karine Hoenderdos liet in haar presentatie zien dat de Richtlijnen Goede Voeding als basis zijn gebruikt voor de PuurGezonde voeding. Opmerkelijk is de ruime hoeveelheid groenten en fruit, noten, zaden en peulvruchten. Hoenderdos: ‘We hebben 14 dagmenu’s doorgerekend en dat laat zien dat we goed uitkomen wat betreft koolhydraten, vetten, verzadigd vet, eiwitten en vezels. Ook de vitamines en mineralen zijn keurig vertegenwoordigd en voldoen aan de aanbevelingen.’ De onderbouwing van PuurGezond verschijnt binnenkort online. ‘Het vormt ook de basis voor een nieuw boek en een nieuwe piramide die we komend jaar verwachten te ontwikkelen’, aldus Hoenderdos.
De conclusie van de presentatie van Mary Stottelaar was dat we tegenwoordig niet zonder social media kunnen. Stottelaar: ‘Het gebruik van twitter en Facebook is ongeveer gelijk onder mannen en vrouwen. Opvallend is dat 63% van de laag opgeleiden gebruik maakt van social media. Bij de hoog opgeleiden ligt dit percentage op 50%. Daar ligt een kans voor diëtisten en gewichtsconsulenten. Eindelijk een goed middel om deze groep te bereiken.’ Stottelaar is veel bezig met de website, Facebookpagina en twitteraccount van PuurGezond. Uit de statistieken haalt ze dat recepten, foto’s en video’s voor veel kliks zorgen. ‘Ook herhalen en koppelen van verschillende media zorgt voor extra bezoekers en wellicht nieuwe klanten. Laat dus bijvoorbeeld op Facebook zien dat je site een update heeft gehad en plaats er meteen een screenshot bij. Een nieuw recept op je site? Plaats het ook meteen op Facebook, mét foto. En deel twitterberichten of Facebookupdates van anderen’, vult ze aan.
De middag werd afgesloten met het proeven van verschillende PuurGezonde hapjes, een levendige discussie en uitwisseling van ervaringen.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten