Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
07 July 2011

Beweegkuur niet in basispakket

Door: Reina

Beweegkuur

Het kabinet heeft besloten de Beweegkuur niet op te nemen in het basispakket. Dit meldt minister Schippers deze week in een brief aan de Eerste Kamer. ‘Het is in de eerste plaats de eigen verantwoordelijkheid van het individu om gezond met zijn eigen lichaam om te gaan. Het kabinet investeert wel in verdere opbouw van de infrastructuur van de Beweegkuur, opdat mensen die vanuit de gezondheidszorg worden verwezen naar de Beweegkuur ook daadwerkelijk aanbod krijgen.’

De BeweegKuur is een gecombineerde leefstijlinterventie voor mensen met obesitas en mensen met overgewicht in combinatie met een (andere) risicofactor, bijvoorbeeld diabetes type 2.

Bron: Rijksoverheid


Mieke Schoenmakers, , 07 July 2011:
Ik vind het in toenemende mate onbegrijpelijk dat na alle geinvesteerde tijd en het uitgegeven geld de Beweegkuur uiteindelijk NIET wordt vergoed. De tijd van de zorgverleners en het geld dat eraan besteed is om iedere geinteresseerde zorgverlener te scholen had m.i. veel beter besteed kunnen worden aan financiele ondersteuning bij reeds bestaande samenwerkingsprogramma's tussen zorgverleners in de 1e lijn.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten