Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
14 February 2013

Betrek islamitische moeders bij leefstijlprojecten

Door: Reina

Islamitsche moeder met zoon

Islamitische moeders weten best veel van (on)gezonde voeding en oorzaken van overgewicht bij hun kinderen. Maar ze hebben ook veel vragen, voornamelijk gerelateerd aan voeding en opvoeding, en minder over beweging. Eten blijkt vaak verbonden aan gastvrijheid en gezelligheid en bepaalde voedingspatronen lijken moeilijk te doorbreken. Dit alles blijkt uit het te downloaden rapport “Dadels en McDonalds”.

Het rapport is geschreven naar aanleiding van onderzoek onder moeders op Islamitische basisscholen over (on)gezond eten en bewegen, uitgevoerd door het VUmc en de Hartstichting. De moeders zijn actief betrokken bij het onderzoek doordat ze samen voor hun belangrijke onderwerpen bespraken en tips uitwisselden. Alleen al door deze deelname blijkt een kennistoename over gezonde leefstijl en vooral voeding. Bovendien heeft het er toe geleid dat moeders diverse activiteiten hebben opgezet, zoals workshops en wekelijkse sportactiviteiten.

In de loop van dit jaar ontwikkelt het VUMC een toolkit voor professionals uit de zorg en onderwijs, met praktische handvatten om islamitische moeders te betrekken bij gezonde leefstijl (projecten). Ook zullen naar aanleiding van het onderzoek nog 2 wetenschappelijke publicaties verschijnen.

Bron: Hartstichting


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten