Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
27 April 2011

Beter met voeding

Door: Mia Tjioe-America

Beter met voeding

Veel gezondheidsproblemen zijn in feite gebreksziekten, veroorzaakt door industriële bewerkingen van moderne voeding. Dat is de mening van de auteur van dit boek, Mia Tjioe-America, die een maand na de publicatie van dit boek op 83 jarige leeftijd is overleden. Deze Nederlandse diëtist bespreekt casussen, waarin ze met voedingstherapie goede resultaten behaalt bij psoriasis, eczeem, ADHD, darmproblemen, gewrichtsklachten, MS, hoofdpijn en andere aandoeningen.

De voedingstherapie is gebaseerd op het gedachtegoed van de Duitse prof. Kollath (1892-1970), die als devies had: ‘Laat natuurlijk voedsel zo natuurlijk mogelijk, sleutel er niet aan, haal er niets uit, verhit het niet en voeg er geen vreemde stoffen aan toe.’ Het boek bevat geen illustraties, maar des te meer theorie en uitgebreide uitleg. De ideeën zijn niet wetenschappelijk onderbouwd en hier en daar erg alternatief. Zo raadt ze regelmatig gebruik van de magnetron sterk af en moet er voor de lunch eerst wat rauwkost worden geknabbeld om de spijsverteringssappen te activeren en te verbeteren. En soep vooraf wordt afgeraden omdat het de maagsappen verdunt. (AS)

Beter met voeding, Mia Tjioe-America, De Vrije Uitgevers, 208 pagina's, ISBN 9789081593113, € 18,50


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten