Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
02 March 2015

Beleidsrol voor afdeling diëtetiek in Flevoziekenhuis

Door: Reina

Beleidsrol voor afdeling diëtetiek in Flevoziekenhuis

De afdeling diëtetiek van het Flevoziekenhuis heeft een unieke positie gekregen in de uitvoering van het klinische voedingsbeleid. De diëtisten hebben op basis van hun specifieke kennis en ervaring een leidende rol in het beleid, in plaats van een consultatieve rol. Dit hebben de raad van bestuur en de medische staf van het ziekenhuis in een nieuwe beleidslijn vastgelegd.

Volgens Koen de Blok, internist-nefroloog en lid van de Ziekenhuiscommissie Voedingsbeleid van het Flevoziekenhuis, is de aanpassing van de rol van de afdeling Diëtetiek een bewuste keus: 'Onze diëtisten zijn op hoog niveau geschoold en bijgeschoold op hun specialistische deelgebieden. Hun adviezen dragen bij aan de doelstelling van het ziekenhuis voor het geven van optimale voeding.' In de beleidslijn over de klinische voeding staat ook dat een voedingsvoorstel van een diëtist uitsluitend op basis van goede argumenten van de hoofdbehandelaar kan worden aangepast.

De aanscherping van het voedingsbeleid is een initiatief van de Ziekenhuiscommissie Voedingsbeleid. De leden van deze commissie signaleerden een probleem met betrekking tot de consultatieve rol van de diëtist, die relatief eenvoudig "overruled" kon worden door het behandelteam. Volgens de commissie kwam dat niet ten goede aan de doelstelling van het geven van optimale voeding. Onder het motto ‘laat iedereen doen waar hij of zij echt goed in is’, heeft de Ziekenhuiscommissie Voedingsbeleid daarom gekozen voor de nieuwe beleidslijn.

Bron: Flevoziekenhuis


Suzan de Bruijn de Bruijn, dietist/docent, 04 March 2015:
fantastisch! Zo hoort het te gaan.
Complimenten voor het dietetiek team vh Flevoziekenhuis!

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten