Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
05 September 2011

Ayurveda kookboek

Door: Lies Ameeuw

Ayurveda kookboek

Steeds meer mensen willen bewust leven, dat merk je wellicht ook wel in je dagelijkse praktijk. Soms kiezen mensen voor Ayurveda, een eeuwenoude Indiase filosofie. Ayurveda geeft richtlijnen over hoe de mens het beste in het leven centraal staan, niet alleen fysiek, maar ook mentaal, sociaal en spiritueel. Voeding speelt in deze filosofie een belangrijke rol. Voedsel is namelijk een manier om lichaam en geest in evenwicht te brengen. Voor wie meer over Ayurveda wil weten en wil leren hoe iemand dat in de praktijk kan toepassen, is dit boek een heel goed handvat.

De auteur Lies Ameeuw heeft een eigen opleidingsinstituut in België: de Internationale School van Ayurveda en deelt haar kennis in dit boek. Allereerst geeft ze een heldere inleiding tot de filosofie en de zogenoemde Vedische keuken. Ook geeft ze uitleg over gezondheid en ziekte en hoe het lichaam door de juiste voedselkeuzes kan worden bijgestuurd. Daarbij vervalt ze niet in lange theoretische verhandelingen.

Dit kookboek is namelijk vooral een praktisch boek met veel recepten,  aangepast aan ons westerse eetgewoonten. Bijna alle recepten zijn 100% plantaardig en zuivelvrij. De prachtige foto’s maken het boek heel aantrekkelijk om te lezen en nodigen uit de recepten uit te proberen. (RB)

Ayurveda kookboek, Lies Ameeuw, Standaard Uitgeverij, ISBN 9789002239953, 256 pagina´s, € 19,95


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten