Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
31 July 2012

App: PubMed4Hh


PubMed4Hh

Op zoek naar een artikel over een bepaald onderwerp of van een bepaalde onderzoeker? Het kan sinds kort heel snel op je iPad of iPhone via de PubMed4Hh-app (PubMed for Handhelds) van Medline/Pubmed. Je vindt zo relevante gezondheidsinformatie in de “National Library of Medicine”.

Het ontwerp van deze gratis app  is niet echt aantrekkelijk, maar er is eenvoudig en prima mee te werken. Er zijn 4 manieren om te zoeken:
- PICO (Patient, Intervention, Comparison, Outcome): Je zoekt dan op een goed geformuleerde klinische vraag in het Engels.
- askMEDLINE: deze functie kun je echt gebruiken als zoekmachine doordat je een vrije tekst of een trefwoord (in het Engels) kunt typen.
- Consensus Abstracts: voor het zoeken (in het Engels) en selecteren van onafhankelijke publicaties in andere “bibliotheken”.
- BabelMeSH: hier kies je je taal (Nederlands) om vervolgens een zoekwoord in  te geven. De app geeft Nederlandse suggesties/termen waar het woord in voorkomt of een link mee heeft en de Engelse vertaling. Klik de term aan die jij bedoelde en zie welke publicaties de National Library of Medicine daarvan heeft.
Artikelen die je wilt bewaren, kun je eenvoudig in je persoonlijke archief opslaan. (CV)

 Je kunt de app hier downloaden.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten