Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
31 January 2017

‘Als je gezond eet, zit je lekkerder in je vel’

Door: Angela

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport deed deze uitspraak tijdens de eerste Nationale Voedseltop, die 26 januari in Den Haag is gehouden over het voedselbeleid van de toekomst. Ze zei ook: ‘Gezond kiezen moet makkelijk zijn, waar je ook bent. En dat kan beter.’

Gezondere keuze buitenshuis

Schippers doelt hiermee op de ambitie, die tijdens de Nationale Voedseltop is uitgesproken. Binnen 5 jaar moeten consumenten op alle mogelijke plekken meer gezond en duurzaam voedsel tegenkomen. Niet alleen in supermarkten en horeca, maar ook op scholen, in zorginstellingen en onderweg. Naast producten met minder verzadigd vet, zout en suikers is het de bedoeling dat er ook nieuwe innovatieve producten op de markt komen. Bijvoorbeeld met meer groenten en plantaardige eiwitten, andere vissoorten dan we nu kennen en varkensvlees met een “antibioticavrij leven garantie”.

Honger en overvoeding de wereld uit?

Nederland moet over 5 tot 10 jaar wereldwijd koploper zijn in gezonde en duurzame voeding. Doel is voedsel te produceren met een zo laag mogelijke uitstoot van broeikasgassen en met een laag gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en antibiotica. We willen internationaal bekend staan om ons hoge niveau van dierenwelzijn. Nederland zal haar kennis en kunde internationaal delen en inzetten, zodat honger en overvoeding in 2030 de wereld uit is.

Kritiek

Er was ook kritiek op de Nationale Voedseltop. Zo noemde nieuwsplatform Foodlog het een ‘Voedselflop’ en platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money vond het vooral een feestje voor de voedingsindustrie.

Bron: Ministerie van Economische Zaken


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten