Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
12 September 2017

Alcoholindustrie verhult risico op kanker

Door: Karine

Alcohol

Alcohol verhoogt het risico op kanker, maar op websites van de alcoholindustrie wordt dit nauwelijks vermeld. Dat zeggen Britse wetenschappers, die websites en documenten van 27 internationale organisaties van de alcoholindustrie (zoals www.heineken.com en het Australische www.drinkwise.com) onder de loep hebben genomen.

Drie strategieën

De meeste organisaties zijn niet open over de relatie tussen alcohol en kanker. Er zijn daarbij 3 strategieën zichtbaar. De eerste is kanker helemaal niet noemen of tegenspreken dat er een relatie is tussen alcohol en kanker. De tweede is om kanker wel te noemen, maar om het risico te verbloemen door een rits andere risicofactoren voor kanker te noemen. De derde strategie is om de relatie tussen alcohol en kanker ter discussie te stellen.

Verkeerde informatie

De onderzoekers concluderen dat de alcoholindustrie de consument niet goed informeert over de relatie tussen alcohol en kanker. Zij vinden dat beleidsmakers, academici en gezondheidsprofessionals op hun hoede moeten zijn voor de communicatie van de alcoholindustrie en dat ze kritisch moeten zijn op hun samenwerking met deze organisaties.

Bron: Drug and Alcohol review


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten