Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
16 December 2016

(Af)vallen, opstaan en weer doorgaan

Door: Karine

Afvallen, opstaan en weer doorgaan

Willen. Kiezen. Kunnen. Doen. Doorgaan. Dat zijn de fases in het model uit het boek ”(Af)vallen, opstaan en weer doorgaan”. Door dit prettig leesbare en persoonlijke boek begrijp je waarom terugval zo vaak voorkomt bij afvallen, en hoe je jezelf steeds weer opnieuw in het zadel kunt helpen zodat je uiteindelijk je doel behaalt én (veel belangrijker nog) blijft behouden.

Deskundige en cliënt als auteurs

Yneke Kootstra is voedingskundige en begeleidt mensen in haar eigen praktijk. Monique Landman is consultant op het gebied van verandermanagement én de cliënt van Yneke. Ze vertelt in dit boek over haar proces van afvallen, weer aankomen en weer opnieuw afvallen. Maar dit boek is beslist geen rechtlijnige dialoog tussen de deskundige en de cliënt. Gaandeweg dit boek blijkt dat Kootstra en Landman elkaar beïnvloeden, van elkaar leren en ook samen het model hebben ontwikkeld. De persoonlijke en heel eerlijke verhalen tussendoor geven veel inzicht in het leerproces van beide partijen.

Zeer bruikbaar boek

De schrijvers hebben zo hun eigen herkenbare begrippen, zoals sjoemelhapjes (ongeplande snacks waarvan je bijna niet doorhebt dat je ze eet), vrije hersencellen (je hebt rust in je hoofd nodig voor succesvol afslanken), de Shell-fuik (honger onderweg) en ondersteunende gedachten (in plaats van ondermijnende gedachten). Het model is zeer bruikbaar in een diëtistenpraktijk. De vele praktische adviezen bij elke fase maken dit een boek dat je zeker kunt adviseren aan je cliënt, zéker aan de cliënten die last hebben van terugval en die het moeilijk vinden om weer opnieuw te starten.

(Af)vallen, opstaan en weer doorgaan, Yneke Kootstra en Monique Landman, Prometheus, 9789035144538, 226 pagina’s, 19,95


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten