Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
21 September 2012

Additieven in levensmiddelen

Door: Jeroen Hendrickx

Additieven in levensmiddelen

Dit boek maakt deel uit van de reeks “Praktijkgids voor levensmiddelen- en productenrecht”. De auteur behandelt de 4 verordeningen in de geharmoniseerde Europese wetgeving over de toevoeging van additieven. Het zogenaamde Food Improvement Agents Package (FIAP). Het gaat dan om additieven die zorgen voor kleur, geur of smaak, maar ook toevoegingen die textuur verbeteren of de houdbaarheid van producten verlengen. Het toepassen van die toevoegingen en de etikettering roept bij velen vragen op.

Hendrikx bespreekt de 4 verordeningen in het FIAP uitgebreid in dit boek. Ook de samenhang hiervan met andere Europese en nationale wetgeving komt aan bod. Met behulp van voorbeelden uit de praktijk wordt dit inzichtelijk en praktisch toepasbaar gemaakt. De in de bijlagen opgenomen tabellen bieden een handig naslagwerk van de verschillende categorieën van E-nummers en een volledige lijst van toegestane additieven en kleurstoffen.

Het boek is bedoeld voor professionals in de levensmiddelenindustrie. Maar ook voor docenten en studenten is het een handige bron van praktische informatie. (RB)

Additieven in levensmiddelen, Jeroen Hendrickx, SDU uitgevers, ISBN 9789012387767, 132 pagina’s € 47,50

Gerelateerd boek: Etikettering van levensmiddelen


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten