Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
05 October 2017

‘Aandacht voor eten is positief voor het welzijn van ouderen’

Door: Karine

Taskforce

‘Aandacht voor eten, samen eten en samen koken is niet alleen veel gezonder, maar is ook veel gezelliger. Dat alles heeft een positieve invloed op het welzijn van ouderen.’ Dat zei staatssecretaris Van Rijn (VWS) bij de introductie van de taskforce “Gezond eten met ouderen”. Deze taskforce is vrijdag 29 september van start gegaan, met Janny van der Heijden als boegbeeld.

Ideeën verzamelen
Gezond eten is essentieel voor ouderen om fit te blijven en gezond oud te worden. De Taskforce wil hiervoor goede ideeën en initiatieven verzamelen en er meer bekendheid aan geven. De Taskforce zal kleine en grote partijen als zorgaanbieders, supermarkten en groente- en fruitproducenten uitdagen om mee te werken.

Partijen
Er zijn al veel verschillende partijen bezig met het verbeteren van maaltijden en een gezonder aanbod voor ouderen. Het Voedingscentrum heeft al een kookboek voor senioren. Daarnaast komen er steeds meer sociale restaurants speciaal gericht op ouderen om hen uit hun isolement te halen en die een gezonde leefstijl promoten. Steeds vaker wordt op woongroepen van verpleeghuizen al samen gekookt. En er zijn zorgaanbieders die speciale afspraken maken met lokale groenteleveranciers. Dit soort initiatieven gaat de Taskforce verzamelen en naar buiten brengen.

Bron: Rijksoverheid


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten