Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
01 June 2016

86% van diëtisten vindt Het Vinkje matig of slecht

Door: Karine

Het Vinkje

Uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten onder ruim 500 leden blijkt dat bijna 60% van de diëtisten Het Vinkje gebruiken in hun voorlichting. Opmerkelijk, want slechts 14% van de diëtisten beoordeelt het Vinkje als voldoende/goed. Maar liefst 53% beoordeelt het Vinkje als matig en nog eens 33% als slecht.

Verbeterpunten

Op de vraag om de 3 belangrijkste verbeterpunten te noemen, geven de meesten aan dat Het Vinkje moet aansluiten op de Schijf van Vijf (55%). Verder vindt 48% vindt dat alle fabrikanten zich moeten aansluiten en 46% wil dat alleen de basisproducten in aanmerking komen voor Het Vinkje. Een logo dat producten aanraadt, een middenweg aangeeft of afraadt wordt door 33% genoemd.

Samenwerking NVD/Het Vinkje

Een ruime meerderheid vindt dat de NVD door moet gaan met gezamenlijke projecten (74%) en onderdeel moet zijn van de alliantie met Het Vinkje (72%). De Stichting Ik Kies Bewust organiseert deze week 3 rondetafelgesprekken, over mogelijke verbeteringen voor het Vinkje. Vervolgens zal Ik Kies Bewust mogelijk enkele verbeteringen doorvoeren.

Bron: Nederlandse Vereniging van Diëtisten

 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten