Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
23 February 2011

17 miljoen patiënten met allergie in EU

Door: Karine

Ongeveer 17 miljoen personen lijden in Europa aan voedselallergieën, waarvan 3.5 miljoen jonger zijn dan 25 jaar. Allergieën bij kinderen tussen 0 en 5 jaar zijn verdubbeld gedurende de laatste 10 jaren. Het aantal meldingen van ernstige anafylactische reacties is verzevenvoudigd.
De aanwezigheid van allergieën bij kinderen varieert in Europa met verhoudingen die schommelen van 1,7% in Griekenland, 4% in Italië en Spanje tot zelfs meer dan 5% in Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland.
Deze actuele cijfers zijn gepresenteerd op Voedingsallergie en Anafylaxie Congres georganiseerd door het European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EACCI). In continentaal Europa is de meest voorkomende allergie die voor verse vruchten en groenten. In Angelsaksische landen zijn dit allergieën voor walnoten, hazelnoten en pinda’s. Allergieën voor schaaldieren en vis, in het bijzonder kabeljauw, komt het meest voor in Noord-Europa. Europese kinderen zijn het meest allergisch voor melk, eieren en noten.

Bron: ANP perssupport


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten