Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
09 December 2010

1,5 miljoen euro voor lokale preventie van overgewicht

Door: Angela

Overgewicht

ZonMw heeft een subsidie van 1,5 miljoen euro toegekend voor de ontwikkeling van een effectieve integrale lokale aanpak van overgewicht. De Vrije Universiteit van Amsterdam gaat het project samen met een aantal andere partners uitvoeren.

Het project heet Consortium Integrale Aanpak Overgewicht, oftewel CIAO. CIAO gaat over de lokale preventie van overgewicht. Daarbij is de insteek positief: proberen wijken gezonder te maken waarbij allerlei sectoren meewerken om dat te bereiken. Denk aan de lokale overheid zoals ruimtelijke ordening, verkeer, veiligheid en onderwijs maar ook aan het lokale bedrijfsleven.

De bedoeling is het de burgers gemakkelijker te maken om zichzelf en hun kinderen gezonder te laten leven. Het gaat daarbij ook om het verbeteren van vaardigheden die belangrijk zijn bij onder andere de opvoeding. Prof. Jaap Seidell van de Vrije Universiteit en zijn collega’s van het Erasmus MC, TNO in Leiden, GGD Nijmegen en GGD Zuidelijk Zuid-Limburg onderzoeken de randvoorwaarden en de effectiviteit van een dergelijke aanpak.
In het project wordt nauw samengewerkt met het programma "Jongeren Op Gezond Gewicht” (JOGG) van het Convenant Gezond Gewicht. Het project gaat op 1 januari 2011 van start en over 4 jaar worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd.

Bron: Medical facts


Mieke Schoenmakers, , 09 December 2010:
Graag zou ik in contact komen met de projectleider. Ik wil graag een gesprek voeren over de mogelijkheid om het door ons (dietisten en fysiotherapeuten) ontwikkelde programma VettePret kan worden opgenomen in het onderzoek.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten