Markt

(advertorials)

 

< vorig product
19 February 2018

Versnelde opleiding Leefstijlcoach voor diëtisten


Voorbeeld van een (beweeg)les

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid start in april met een versnelde opleiding "Leefstijlcoach voor diëtisten". Deze intensieve opleiding, met 11 lesdagen in 1 jaar tijd, is zeer geschikt voor diëtisten die hun kennis van leefstijl willen uitbreiden en hun coachingsvaardigheden naar een hoger niveau willen tillen.
Lydia Jeuken, diëtist, volgt deze opleiding momenteel: ‘Voor mij voegt deze opleiding echt iets toe na mijn opleiding tot diëtist. Een diëtist is namelijk nog geen leefstijlcoach, het is echt een andere manier van werken. Je beweegt nog veel meer mee met je cliënt, je doet vaak een stap terug om te analyseren wat de ander echt nodig heeft. Het is een uitdaging om een complete leefstijl te coachen in plaats van je te focussen op voeding. Het is wel een pittige opleiding, maar ook heel interessant. Mijn kennis over bewegen en ontspannen neemt met sprongen toe en de lesdagen vliegen echt voorbij.’
De versnelde opleiding voor diëtisten biedt dezelfde kennis en vaardigheden als de reguliere opleiding tot leefstijlcoach. Maar omdat het onderdeel voeding niet tot nauwelijks behandeld hoeft te worden, kan met 11 in plaats van 16 lessen worden volstaan. Uiteraard is de opleiding geaccrediteerd (met 216 punten). Je wordt toegelaten tot deze versnelde opleiding wanneer je werkzaam bent als diëtist en in je dagelijks werk mensen begeleidt. De eerstvolgende groep start op 5 april 2018. Meer weten over kosten en data: kijk hier.


Martine Dogger, diëtist, 27 February 2018:
Ik (en ik volg op dit moment de versnelde opleiding...) vind het nogal een arrogante gedachte dat we als diëtist alles wel weten. Jazeker, ik hoor veel dingen die ik al eens eerder ergens in een post-HBO of andere bijscholing heb gehoord maar door er een half jaar heel intensief mee bezig te zijn, word ik meer gedwongen om het toe te passen en wordt het steeds meer eigen. En er zullen vast diëtisten zijn die dit zonder deze opleiding heel goed kunnen toepassen maar er zijn er daarentegen ook een heleboel die dat niet kunnen. En waarom vinden we het niet goed wanneer bijvoorbeeld de fysiotherapeut voedingsadviezen geeft maar mogen wij ons dan wel "ongeschoold" begeven op het gebied van beweging, stress, slapen.....?
Petra Wilting, De Steeg, 22 February 2018:
Ik ben het ook eens met Erica. Een goede diëtist die aandacht heeft voor alle aspecten, inclusief beweging en stress, heeft deze opleiding volgens mij niet nodig. En zeker niet gezien de kosten ervan.
Sylvia Bosma, dietist, 21 February 2018:
Helemaal eens met Jontine en Erica! Ik vind de zgn "versnelde" opleiding tot leefstijlcoach voor ervaren diëtisten volslagen waanzinnig en je reinste geldklopperij.
Jontine Mooyman, dietist, 20 February 2018:
De verplichte literatuur is bij vele van ons al bestudeerd of er is al een post-HBO scholing voor gevolgd en wordt al dagelijks toegepast in de praktijk. Graag een verdere aanpassing afh van de in het verleden gevolgde post HBO opleidingen.
Erica Slof, dietist, 20 February 2018:
Om de knuppel maar even in het hoenderhok te gooien, waarom zou een diëtist deze cursus tot leefstijlcoach gaan volgen? Wij zijn al leefstijlcoach en voor het geld kun je een halve opleiding diëtetiek volgen.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten