Markt

(advertorials)

 

< vorig product
22 January 2018

Versnelde opleiding Leefstijlcoach voor diëtisten


Leefstijlcoach

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid start in april met groep 2 van de versnelde opleiding Leefstijlcoach voor diëtisten. Deze intensieve opleiding, met 11 lesdagen in 1 jaar tijd, is zeer geschikt voor diëtisten die hun kennis van leefstijl willen uitbreiden en hun coachingsvaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. Al vele diëtisten hebben de opleiding gedaan en zien het als een meerwaarde op hun kennis en kunde. Goed om te weten: het is vrijwel zeker dat per 2019 de leefstijlcoach in het basispakket wordt opgenomen.
De versnelde opleiding voor diëtisten biedt dezelfde kennis en vaardigheden als de reguliere opleiding tot leefstijlcoach. Maar omdat het onderdeel voeding niet tot nauwelijks behandeld hoeft te worden, kan met 11 in plaats van 16 lessen worden volstaan. Uiteraard is de opleiding geaccrediteerd (met 216 punten).
Je wordt toegelaten tot deze versnelde opleiding wanneer je werkzaam bent als diëtist en in je dagelijks werk mensen begeleidt. De eerstvolgende groep start op 5 april 2018. Meer weten over kosten en data: kijk hier.

 


Andrea Boullart, dietist, 24 January 2018:
Hierbij alvast de reactie van VGZ, gedateerd 17-1-2018:
Onderwerp: FW: vraag Integrale Leefstijl Interventie 2019

Geachte mevrouw Boullart,

Momenteel werkt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan de prestatiebeschrijving GLI. De verwachting is dat vergoeding van deze behandeling vanaf 2019 voor alle verzekerden beschikbaar komt.

Aangezien deze richtlijn nog niet is gepubliceerd is de inhoud hiervan vooralsnog onbekend, ook bij ons.
Dit maakt dat VGZ helaas –nog- niets kan aangeven over competenties/certificeringen/opleidingseisen en dergelijke.

Mijn advies is om zelf de richtlijn en de publicatie hiervan te volgen.


Met vriendelijke groet,

Karin Wiersema
Zorginkoper

Integrale Zorg
Coöperatie VGZ UA
yneke kootstra, voedingskundig docent, 23 January 2018:
Dag allemaal, Ik hoor terechte twijfels en roep om meer informatie. Schroom niet even te bellen. Ik licht het graag toe. Via de site van de Academie voor Leefstijl en Gezondheid kun je direct contact met me opnemen :-)

groetjes,

Yneke
Claudia Frijns, diëtist 1e+lijn, 23 January 2018:
Aanvulling: In ieder geval de opleiding nodig hebben om een leefstijlcoach te zijn.
Claudia Frijns, diëtist 1e lijn, 23 January 2018:
Ik vraag me af of er geen goedkoper alternatief is. Ik heb even gekeken naar de kosten maar daar schrok ik toch wel van. Ook vind ik de tijdsinvestering heel intensief en ik vraag me ook af of wij als gediplomeerde diëtist deze opleiding echt nodig hebben.
Judith van Barneveld, dietist, 23 January 2018:
Is het echt nodig dat wij als gediplomeerd dietist deze opleiding volgen? Ik twijfel daar aan. Zie ook het artikel van de NVD hierover: https://www.nvdietist.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1388&catid=33&Itemid=931
Rebecca Kets de vries, Diëtist en docent, 22 January 2018:
Ik wil graag meer info over de versnelde opleiding tot leefstijlcoach. Kan ik mij inschrijven onder voorbehoud? Ik twijfel nog.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten