Markt

(advertorials)

 

< vorig product
08 January 2018

Overgewicht en overgevoeligheid bij kinderen: hoe help je ouders op weg?


Zuivelsymposium

Hoe kun je als diëtist en gezondheidsprofessional makkelijker met ouders en kinderen praten over onderwerpen als gewicht, voedselovergevoeligheid en leefstijlveranderingen? Dat is op 8 maart het thema van het jaarlijks gratis symposium van de Nederlandse Zuivel Organisatie.
Tijdens het symposium "Overgewicht en overgevoeligheid bij kinderen: hoe help je ouders op weg?” passeren de nieuwste inzichten en technieken om een goed gesprek te voeren de revue. De manier waarop die gesprekken plaatsvinden, is namelijk net zo belangrijk als de boodschap zelf. Houding en taalgebruik hebben een grote invloed op het succes van een behandeling. Tevens wordt tijdens het symposium een stappenplan gepresenteerd waarmee ouders een solide basis kunnen leggen voor een gezond voedingspatroon later.
Het gaat op 8 maart ook over de rol van zuivel bij allergie, overgewicht en lactosegevoeligheid. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar wetenschappelijk onderzoek in verschillende landen. Hoe vaak komt melkallergie of lactosegevoeligheid voor en zijn er verschillen tussen zuivelproducten? En hoe begeleid je ouders en hoe stel je een volwaardige voeding samen?
Het symposium vindt plaats in Utrecht, van 9.30 tot 16.00 uur en deelname is gratis. Voor meer informatie en aanmelden zie www.zuivelsymposium.nl.


Joyce Coumans, diëtist, 09 January 2018:
Gratis klopt niet helemaal, al is 25 euro inderdaad bijna voor niets.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten