Markt

(advertorials)

 

< vorig product
05 February 2018

Cursus cognitieve gedragstherapie


Cognitieve gedragstherapie

(Eet)gedrag van mensen is sterk gerelateerd aan hun psychische gesteldheid. Bij de behandeling van bijvoorbeeld obesitas wordt vaak pijnlijk duidelijk dat een dieetadvies alleen in de meeste gevallen onvoldoende resultaat levert. Aanvulling met cognitieve gedragstherapie geeft betere resultaten op de lange termijn. Wil jij dat ook voor je cliënten?
In deze praktijkgerichte cursus voor diëtisten, die start op 4 april, ga je onder leiding van docent drs. Tiny Geerets (psycholoog/cognitief gedragstherapeut en diëtist) 4 dagen aan de slag met:

  • de theorie achter gedragstherapie en cognitieve therapie
  • de beknopte theorie van conditionering en de leertheorie
  • cognitief-gedragstherapeutische technieken (CGT-technieken) in de psychologische benadering van de cliënt
  • specifieke CGT-technieken, zoals het gebruik van eetdagboeken in de behandeling, zelfcontrolemethodieken, analyse van het disfunctionele (eet)gedrag, achterhalen van de betekenis van specifieke gebeurtenissen en het leren expliciteren van disfunctionele gedachten

In het najaar is er vervolgens ook een terugkomdag: dan is er tijd voor verdieping van je kennis en vaardigheden en het bespreken van knelpunten die je ondervindt in de praktijk. De cursus is geaccrediteerd voor 54 punten door StADAP.

Klik hier voor meer informatie over het programma, de data en kosten


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten