Markt

(advertorials)

 

< vorig product
12 February 2018

Behandelingsrichtlijn histamine intolerantie


Histamine intolerantie

Onlangs hebben de studenten Maaike van Bree en Désirée Prins bij Disolut hun afstudeeronderzoek uitgevoerd over histamine intolerantie. Hierbij hebben zij ook een (dieet)behandelingsrichtlijn histamine intolerantie opgesteld. Histamine intolerantie is lastig te herkennen. Doordat histamine zoveel verschillende functies heeft, zijn de klachten divers en aspecifiek. Terwijl de ene persoon last heeft van maag-darmklachten en huidklachten, kan een ander vooral last hebben van slapeloosheid, hoofdpijn en hartkloppingen. Hoe stel je de diagnose en welk behandelplan stel je op?
Je kunt de richtlijn hier downloaden.
De richtlijn begint met een samenvatting, zodat je in 1 oogopslag een overzicht hebt van onder andere klachten, complicaties, risicoprofiel en behandeling. Daarna volgt de uitgebreidere versie van de richtlijn, waarbij dieper wordt ingegaan op de verschillende onderdelen. Je krijgt bijvoorbeeld een overzicht van de verschillende fasen van de behandeling om de diagnose histamine intolerantie vast te stellen. Histamine intolerantie kan vastgesteld worden door een eliminatie/provocatie dieet. Disolut verkoopt producten die gebruikt kunnen worden bij histamine intolerantie. Verder heeft Disolut in het assortiment lactase-capsules en -druppels en producten voor bij fructose intolerantie. Als professional kun je, via de website, gratis proefmonsters opvragen bij Disolut.


truus kuijpers, dietiste, 16 February 2018:
goed onderbouwd stuk, wat mis ik echter : meer voedingsinfo, herstel van de slijmvliezen en dan met name van de darmen is wezenlijk onderdeel van de behandeling. aanvulling met l glutamine .

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten