Leon Zoete waren & Hartige zaken

Soms word je vrolijk alleen al bij het zien van een kookboek. En dit is er zo een. Het heeft dezelfde uitstraling als het eerste boek van Leon restaurants: veel bontgekleurde foto’s en kitscherige retroplaatjes. Of je nu al vaak of juist weinig zelf gebakken hebt: het boek is erg toegankelijk geschreven. Dat komt door de opbouw van het boek. Het start met een grondige uitleg van de ingrediënten en de gebruikte technieken. Daarna komen de recepten. De titel dekt helaas niet volledig de lading, want de recepten voor zoetigheid zijn ruim in de meerderheid. Maar wie geen of weinig suiker, tarwe of gluten wil ofmoet gebruiken is het kookboek ook een aanrader. In een deel van de recepten worden natuurlijke vervangers gebruikt, zoals honing of stevia en glutenvrij meel of polentameel.

In het eerste receptdeel vind je recepten als bananencake, brownies, worteltjestaart, pizza’s en zuurdesembrood. In het tweede deel vind je recepten voor speciale gelegenheden, zoals Pasen, Kerstmis, en bruiloften en partijen. Bovenal leer je van dit boek dat puur gezond voedsel heel lekker is. Leon restaurants heeft niet voor niets de Best Restaurant Award gewonnen. (RB)

Leon Zoete waren & Hartige zaken, Claire Ptak en Henry Dimbley, Van Dishoeck, ISBN 9789077330272, 304 pagina’s, € 34,99

Gepubliceerd op 2 oktober 2012

Door Reina van Bruggen

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.