Citaat van de maand

 

Voedselomgeving
15 February 2018

‘Het aanbod aan slecht voedsel is nog altijd overdadig groot’

Een groep wethouders, wetenschappers en directeuren betoogt in een opiniestuk in het Parool dat het aanbod aan slecht voedsel in steden aan banden moet worden gelegd. De naderende gemeenteraadsverkiezingen bieden gelegenheid om...Lees verder en reageer.


Martijn Katan (copyright: www.mkatan.nl)
02 February 2018

‘Voeding moet weer een harde wetenschap worden’

Emeritus hoogleraar Martijn Katan hield op 30 januari een publiekslezing op uitnodiging van de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV). Hij constateert dat de voedingswetenschap zich de laatste jaren richt op de...Lees verder en reageer.


Jaap Seidell
03 January 2018

‘De ongelijkheid in gezondheid neemt toe'

‘Als ik een dag burgemeester van Amsterdam zou zijn, dan zou ik de voedselomgeving van Amsterdam veranderen. Er is veel te veel ongezond aanbod van goedkoop inferieur gemaksvoedsel.’ Dat zegt VU-hoogleraar Jaap Seidell in de...Lees verder en reageer.


‘Eten in de zorg is nog steeds problematisch’
23 October 2017

‘Eten in de zorg is nog steeds problematisch’

‘Het eten in de zorg wordt onvoldoende lekker gevonden en dat draagt bij aan ondervoeding’. Dat concludeert dr. Peter Klosse, lector Gastronomie van de Hotel Management School Maastricht, op basis van een onderzoek naar de...Lees verder en reageer.


‘Het duurder maken van groenten en fruit is een verkeerd signaal’
16 October 2017

‘Het duurder maken van groenten en fruit is een verkeerd signaal’

Groenten en fruit worden duurder als het nieuwe kabinet Rutte III het lage BTW-tarief verhoogt van 6 naar 9 procent. Prof. Ingrid Steenhuis, hoogleraar preventie aan de Vrije Universiteit: ‘Een gezonde leefstijl moet...Lees verder en reageer.


Taskforce
05 October 2017

‘Aandacht voor eten is positief voor het welzijn van ouderen’

‘Aandacht voor eten, samen eten en samen koken is niet alleen veel gezonder, maar is ook veel gezelliger. Dat alles heeft een positieve invloed op het welzijn van ouderen.’ Dat zei staatssecretaris Van Rijn (VWS) bij de...Lees verder en reageer.


‘Voedingswetenschap moet anders’
20 September 2017

‘Voedingswetenschap moet anders’

De consument heeft weinig vertrouwen in de voedingswetenschap. Onderzoekers komen met tegenstrijdige berichten in de media en het feit dat veel onderzoek wordt gefinancierd door de industrie, wakkert dit wantrouwen verder aan....Lees verder en reageer.


‘Eetproblemen kun je prima afleren’
03 July 2017

‘Eetproblemen kun je prima afleren’

Obesitas is een gedragsprobleem; vooral morbide obesitas kan als eetstoornis gezien worden. Eetgedrag is aangeleerd en is dus ook weer af te leren. Dat stelde prof. dr. Anita Jansen onlangs in het NRC. Deze hoogleraar...Lees verder en reageer.


Prof. dr. Frits Muskiet, emeritus hoogleraar pathofysiologie en klinisch chemische analyse aan de Rijksuniversiteit Groningen
10 June 2017

‘Er is geen bewijs dat gezonde mensen moeten minderen met zout’

De huidige aanbeveling van de Gezondheidsraad van maximaal 6 gram zout per dag is niet wetenschappelijk onderbouwd als advies voor gezonde mensen. Dat betoogt prof. dr. Frits Muskiet, emeritus hoogleraar pathofysiologie en...Lees verder en reageer.


Aseem Malhotra
29 May 2017

‘Er is geen verband tussen verzadigd vet en hart- en vaatziekten’

Dr. Aseem Malhotra, een Britse cardioloog, schrijft in een editorial in BMJ Sports Medicine dat verzadigd vet geen effect heeft op de vervetting van de bloedvaten. Volgens Malhotra zijn hart- en vaatziekten het gevolg van...Lees verder en reageer.


‘Frituren in vast vet is beter’, aldus prof. Tiny van Boekel
17 May 2017

‘Frituren in vast vet is beter’

‘Vast vet is stabieler. Het is daarom beter om in vast vet te frituren’, aldus prof. Tiny van Boekel, hoogleraar Food quality & design aan Wageningen UR. De uitspraak is opmerkelijk, omdat vloeibaar frituurvet jarenlang...Lees verder en reageer.


Tamara de Weijer
01 May 2017

‘Huisarts moet paprika voorschrijven, geen pillen’

NRC publiceerde een artikel onder de titel ‘Huisarts moet paprika voorschrijven, geen pillen’. In dit artikel liegen de cijfers niet om. Zo komt er volgens de auteurs, waaronder Tamara de Weijer, elk jaar een Amsterdam Arena vol...Lees verder en reageer.


Staatssecretaris Van Dam (foto Rijksoverheid)
19 April 2017

‘Zeewier is de groente van de toekomst’

‘Zeewier is de groente van de toekomst.’ Dat zei staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken op 12 april in Scheveningen. Hij gaf het startschot voor het innovatieprogramma ”Seaweed for Food and Feed”. Hiermee...Lees verder en reageer.


Janet Noome
08 March 2017

‘Ik durf te stellen dat ik meer oplever dan dat ik kost’

‘Ik durf te stellen dat ik meer oplever dan dat ik kost.’ Zo reageerde diëtist Janet Noome op Twitter, naar aanleiding van de column van Karine Hoenderdos over tarieven van diëtisten. De column riep zeer veel reacties op, zowel...Lees verder en reageer.


Martijn Katan (foto:t NRC)
08 February 2017

‘Geef je baby pindakaas’

Geef je baby pindakaas, dan neemt de kans op allergie af. Dat schrijft Martijn Katan, emeritus hoogleraar voedingsleer, in zijn column in NRC. Volgens Katan doen ‘moeders al jaren hun best om zo lang mogelijk borstvoeding te...Lees verder en reageer.


Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
31 January 2017

‘Als je gezond eet, zit je lekkerder in je vel’

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport deed deze uitspraak tijdens de eerste Nationale Voedseltop, die 26 januari in Den Haag is gehouden over het voedselbeleid van de toekomst. Ze zei ook: ‘Gezond kiezen...Lees verder en reageer.


‘Sterk bewerkt voedsel is de belangrijkste oorzaak van welvaartsziekten’
18 January 2017

‘Sterk bewerkt voedsel is de belangrijkste oorzaak van welvaartsziekten’

De belangrijkste oorzaak van welvaartsziekten? Volgens prof. Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, wijzen alle vingers in de richting van “ultra-processed foods”. ‘Zolang dat...Lees verder en reageer.


Erica van den Akker: ‘Een maagband voor kinderen is symptoombestrijding’
16 January 2017

‘Een maagband voor kinderen is symptoombestrijding’

Erica van den Akker, kinderarts Erasmus MC en voorzitter van de landelijke stuurgroep obesitas bij kinderen, deed deze uitspraak in het Algemeen Dagblad van 12 januari. Aanleiding is het onderzoek van Maastricht UMC, waarin 20...Lees verder en reageer.


‘Vleesaanduidingen zijn misleidend en maken consumenten onzeker’, aldus Christian Schmidt, Duitse minister van Landbouw
05 January 2017

‘Vleesaanduidingen zijn misleidend en maken consumenten onzeker’

Christian Schmidt, Duitse minister van Landbouw, deed deze uitspraak over vegetarische producten in een interview met Bild. Hij wil in de toekomst vleesaanduidingen verbieden op producten als vegetarische schnitzels en worstjes....Lees verder en reageer.


prof.dr.ir. Ingeborg Brouwer, hoogleraar voeding en gezondheid aan VU Amsterdam.
08 December 2016

‘Kokosvet bevat veruit het meeste verzadigd vet van alle voedingsmiddelen’

Aldus prof.dr.ir. Ingeborg Brouwer, hoogleraar voeding en gezondheid aan VU Amsterdam.Lees verder en reageer.


Koen Joosten
11 November 2016

‘Junkfood aanbevelen voor ondervoede kinderen onjuist’

Dat stellen onder andere kinderarts Koen Joosten Lees verder en reageer.


15 September 2016

‘When the joy goes out of eating, nutrition suffers’

Deze uitspraak werd gehoord op het International Congress of Dietetic (ICD), dat van 7 tot 10 september in Granada is gehouden.Lees verder en reageer.


Displaying results 1 to 24 out of 97
<< Eerste < Vorige 1-24 25-48 49-72 73-96 97-97 Volgende > Laatste >>
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten