Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
11 July 2011

Eindelijk eenduidige vitamine D suppletieadviezen

Door: Reina

Zon

Vorige week heeft het Voedingscentrum bekendgemaakt dat haar aanbevelingen voor implementatie van vitamine D suppletieadviezen zijn overgenomen door het ministerie van VWS.

Op het moment van verschijnen in 2008 was het advies “Naar een toereikende inname van vitamine D” van de Gezondheidsraad al niet duidelijk genoeg. Om verwarring onder zorgverleners weg te nemen, is het Voedingscentrum toen gevraagd aanbevelingen te doen voor verdere implementatie. Nu, na maar liefst 3 jaar, is vorige week de Rapportage consultatieronde vitamine D-suppletieadviezen verschenen. De aanbevelingen in dit rapport zijn overgenomen door het ministerie van VWS.

Onder andere is besloten dat het het suppletieadvies van 10 microgram vitamine D voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar geldt, ongeacht het type voeding. Dus het geldt ook als een kind flesvoeding met vitamine D krijgt verstrekt. Lees hier alle vitamine D aanbevelingen op een rij. Ook wil men zorgen voor meer bekendheid aan vitamine D en meer draagvlak voor de adviezen onder zorgverleners. Verder wil men de kennis en bewustwording verhogen bij consumenten die behoren tot de doelgroepen van het suppletieadvies.

Bron: Voedingscentrum


ivo depivo, , 23 July 2011:
@suzan iedereen heeft Vitamine D nodig, tenzij je niet lang wilt leven? Dus handig lijkt mij zo lijstje niet!
ivo depivo, , 23 July 2011:
Ik lees: Man tussen de 31- 50 jaar Advies 2,5 mcg Vitamine D per dag! Dat is veel en veel te weinig! Mensen komen veel minder buiten, mensen smeren zich vaker in met zonnebrand filters die de aanmaak van vitamine D grotendeels ( 95% ) blokkeren. Om al niet te spreken van de donkere wintermaanden.Hierdoor krijg je op den duur chronische tekorten met alle gevolgen van dien. ADH gaat nooit uit van tekorten. En dat is jammer!
suzan bijleveld, , 21 July 2011:
Het is wellicht handiger om te gaan melden wie géén vit D nodig heeft.....dan is het rijtje veel korter.
suzan bijleveld, , 21 July 2011:
Prima dat Vit D meer aandacht krijgt.
Het blijkt dat veel mensen met vage klachten als moeheid, gewrichtsklachten, moeite met trappen lopen, zwakte in de spieren etc. een vit D tekort in het bloed hebben.
Huisartsen zijn hier dan ook al steeds alerter op en laten het bloed vaker controleren op vit D.
1 van de artsen bleek zelf een te laag Vit D gehalte te hebben.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten