Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
18 January 2016

Gezonde eetvoornemens stranden vaak

Door: Angela

Gezonde eetvoornemens stranden vaak

Gezonder gaan leven is het goede voornemen van 7 op de 10 Nederlanders. In de top 3 staan gezonder eten (35%), het behouden of bereiken van een gezond gewicht (34%) en vaker bewegen of sporten (29%). Toch verwacht 58% van de Nederlanders met gezonde eetvoornemens dit niet het hele jaar vol te houden. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder 1.066 volwassenen. 

Duurder
In het onderzoek geven mensen aan dat ongezond eten snel en makkelijk is (36%) en dat het bereiden van gezonder eten meer tijd kost (24%). Ook denken 4 op de 10 Nederlanders dat gezonder eten duur is.

Bron: Albert Heijn


Chantal Koppens, dietist, 19 January 2016:
De Volkskrant heeft zaterdag 17-1-2016 een artikel opgenomen van José Kerstholt, bijzonder hoogleraar psychologische besliskunde aan universiteit Twente). Zij beschreef heel treffend waarom we onze (rationeel genomen) voornemens niet volbrengen. Op zoek naar intrinsieke motivatie en afschakelen van de 'automatische piloot'Artikel is een aanrader!
Angela Severs, voedingswetenschapper en redacteur Nieuws voor diëtisten, 19 January 2016:
@Danny. Tijd en geld: veel mensen denken gezonder eten meer tijd kost en duurder is. Maar ik denk dat motivatie ook een rol speelt :-)
Danny Broeren, dietiste, 19 January 2016:
Wordt er in dit onderzoek ook aangegeven wat de redenen zijn dat het volhouden van de goede voornemens niet lukt?

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten