Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
22 November 2013

Multidisciplinaire behandeling geeft blijvend gewichtsverlies jonge kinderen

Door: Angela

gewichtsverlies jonge kinderen

Een intensieve behandeling van jonge kinderen tussen 3 en 5 jaar met overgewicht en obesitas, heeft een blijvend gunstig effect op het gewicht en de middelomtrek, ook na 3 jaar. Het gaat hierbij om een multidisciplinaire behandeling, die zich niet alleen op het kind, maar ook op de hele familie richt. Dit blijkt uit onderzoek, waarop kinderarts Gianni Bocca op 20 november promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen.
In het onderzoek werden 40 kinderen met overgewicht, in de leeftijd van 3-5 jaar, behandeld door een multidisciplinair team. Samen met hun ouders bezochten ze frequent een diëtist en gingen  ze naar een fysiotherapeut, waar ze balspelletjes speelden en beweging op muziek kregen. Voor de ouders was er gedragstherapie bij een psycholoog. Bij de overige 35 kinderen werd de ’standaard’ behandeling toegepast; dat betekent een bezoek aan een kinderarts die tips gaf voor een gezonde leefstijl.
De intensief behandelde groep haalde beduidend betere resultaten dan bij de standaard behandelde groep. De eerste groep verloor meer gewicht en kreeg een smallere taille. De tweede groep verloor ook wel gewicht, maar minder, en de middelomtrek bleef bij hen hetzelfde.

Bron: UMCG


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten