Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
05 February 2013

Zorgmodule Voeding verschenen

Door: Angela

Consult met diëtist

Zorgstandaarden kennen we al langer, maar nu is er ook een overkoepelende Zorgmodule Voeding. Daarin staat de voedingszorg beschreven als onderdeel van de behandeling van patiënten met risicofactoren en/of chronische ziekten. Denk aan het niveau van de voedingszorg (algemeen voedingsadvies of dieetbehandeling) en de benodigde competenties van de zorgverlener.

De Zorgmodule Voeding is een ziekteoverstijgende module, ontwikkeld door verschillende partijen, waaronder de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF), Long Alliantie Nederland (LAN), Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) en Platvorm Vitale Vaten. De Zorgmodule Voeding kan worden opgenomen in alle zorgstandaarden, waarin het aanleren van gezond of aangepast voedingsgedrag een onderdeel van de behandeling vormt.

Omdat ziekteoverstijgende zorg nooit volledig identiek kan zijn voor alle ziekten, staan in de ziektespecifieke zorgstandaarden aanvullingen op de zorgmodule. Hierin wordt de Zorgmodule Voeding toegesneden op de zorg voor de betreffende ziekte, of aangevuld met ziektespecifieke informatie voor de behandeling. De focus van voedingszorg bij COPD met ongewenst gewichtsverlies is bijvoorbeeld anders dan de focus van voedingszorg voor nieuw gediagnosticeerde diabetespatiënten.

Bron: Zorgmodule Voeding


Angela Severs, , 06 February 2013:
@Els De link naar de zorgmodule onder de bronvermelding is inderdaad in de tussentijd gewijzigd. Nu hangt de goede eronder.
Els Pronk, , 06 February 2013:
prima , maar ik heb de zorgmodule digitaal nog niet kunnen vinden op de website nvd . Ligt dat aan mij of de instelling van mijn nieuwe pc ?

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten