Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
21 November 2011

Uitspraak: Wageningen maakte geen melkreclame

Door: Karine

De Reclamecodecommissie (RCC) heeft de klacht van Wakker Dier afgewezen. In de publiciteit rondom een onderzoek zou Wageningen Universiteit ten onrechte zuivel hebben aangeprezen. De commissie stelt vast dat het betreffende bericht niet in opdracht van of in overleg met de Nederlandse Zuivelorganisatie is geweest. Het bericht wordt dan ook niet beschouwd als aanprijzing van een product ten behoeve van een adverteerder.

Wageningen University is tevreden met de beslissing. De Universiteit vindt dit het een principiële zaak, die verder reikt dan alleen de Nederlandse Reclame Code, maar gaat om de vrijheid van meningsuiting, met name de vrijheid van wetenschap en de journalistieke vrijheid. Ook de politieke keuze hoe in Nederland het wetenschappelijk onderzoek moet worden gefinancierd was hier in het geding, aldus de raadsheer van Wageningen University.

Wakker Dier is diep teleurgesteld over de uitspraak en gaat waarschijnlijk in beroep. Volgens Wakker Dier heeft de commissie erkend dat het bestreden persbericht en het artikel aanprijzend voor melk zijn.

Bron: Wageningen Universiteit en Wakker Dier


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten