Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
19 January 2016

Smaakvoorkeur ouderen verschilt van jongeren

Door: Angela

Smaakvoorkeur verandert bij het ouder worden

Ouderen vinden nogal eens dingen lekker, waar jongvolwassenen juist van griezelen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR onder 154 ouderen van gemiddeld 69 jaar en 80 jongvolwassenen van gemiddeld 29 jaar. In het onderzoek vonden ouderen bijvoorbeeld ontbijtkoek met gember en chocolade met mint lekker, terwijl jongvolwassenen vaak gevoelens van walging voelden bij deze smaken. Bij het ontwikkelen van aanvullende medische voeding of supplementen is het daarom belangrijk dat de smaak wordt afgestemd op de doelgroep, aldus de onderzoekers.

Bron: Wageningen UR


Angela Severs, voedingswetenschapper en+redacteur+Nieuws+voor+diëtisten, 25 January 2016:
In het onderzoek is niet onderzocht waardoor de smaakvoorkeuren verschillen tussen ouderen en jongeren. De onderzoekers stellen: 'Mogelijk hebben ouderen zulke positieve associaties met gember en mint, omdat deze smaken hen herinneren aan vroeger.' Maar je hebt wel gelijk Monica dat de vlag de lading niet dekt, dus we hebben de titel aangepast
Monica de Ruijter, dietist, 24 January 2016:
Vlag dekt lading niet!
De kop van dit artikel geeft niet goed weer wat in de studie geconstateerd wordt: namelijk dat ouderen genieten van smaken die ze van vroeger kennen. Daarnaast kun je dus concluderen dat in de loop van de tijd producten uit de mode raken en vervangen worden door andere producten/smaken zodat jongere consumenten ze niet kennen.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten