Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
10 March 2015

Landelijke campagne over belang leefstijl bij kankerpreventie

Door: Angela

Gezonde leefstijl

Ongeveer een derde van de meest voorkomende gevallen van kanker kan worden voorkomen met gezond eten, voldoende bewegen en een gezond gewicht. Een gezonde leefstijl is dus belangrijk bij de preventie van kanker. Daarom is het Wereld Kanker Onderzoek Fonds de bewustwordingscampagne “Samen Kanker Voorkomen” gestart. Op de website www.samenkankervoorkomen.nl staat uitgebreide informatie en praktisch advies over voeding, leefstijl en kanker.

Van de Nederlanders denkt 2 op de 3 zelf weinig te kunnen doen aan het risico op kanker, zo blijkt uit onderzoek. Slechts 6% noemt het behouden van een gezond gewicht, terwijl dit - na niet roken - de belangrijkste maatregel is voor een lager risico op kanker. Jaarlijks zijn bijna 5.000 nieuwe gevallen van kanker in Nederland gerelateerd aan overgewicht.

Een gezonde leefstijl is geen garantie tegen kanker, maar het biedt wel de beste kansen op een toekomst zonder deze ziekte. Daarnaast is een gezonde leefstijl ook na de diagnose kanker van groot belang, zo benadrukt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Bron: Wereld Kanker Onderzoek Fonds


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten