Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
20 October 2011

Extra vitamine D bij zongevoelige huid

Door: Angela

Niet alleen mensen met een donkere huidskleur hebben extra vitamine D nodig. Brits onderzoek laat zien dat ook mensen met een lichte, zongevoelige huid en huidkankerpatiënten daar baat bij hebben.

De Britse onderzoekers maten het vitamine D-gehalte in het bloed van 960 huidkankerpatiënten en 687 controlepersonen. Ook vroegen ze naar de gebruikelijke blootstelling aan zonlicht. Alleen mensen die regelmatig en langdurig in de zon vertoefden, bleken voldoende vitamine D in het bloed te hebben. En dan gaat het om heel wat meer dan een kwartier per dag buiten vertoeven, zoals de Nederlandse Gezondheidsraad adviseert. Denk aan meer dan 12 uur zonnen per weekend in de zomer. Mensen die geneigd zijn de zon te vermijden, zoals huidkankerpatiënten en mensen met een zongevoelige huid, bleken lagere vitamine D-gehaltes in het bloed te hebben.

Volgens de onderzoekers heeft het merendeel van de bevolking in landen met een gematigd klimaat (zoals Groot-Brittannië en ook Nederland) een zongevoelige huid en is in dat geval een vitamine D-supplement te adviseren.

Bron: Cancer Causes & Control


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten