Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
13 February 2013

Effect Leefstijlinterventies op het werk niet onderbouwd

Door: Reina

Zakenman doet workout

Steeds meer bedrijven bieden leefstijlinterventies aan voor hun werknemers. Maar er is slechts matig bewijs dat werknemers op korte termijn een beetje gezonder worden door beweeg-, voedings- of combinatiesprogramma’s op de werkplek. Dat blijkt uit een systematisch literatuuronderzoek van het EMGO instituut, gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

De onderzoekers beschrijven in hun artikel de huidige stand van zaken van het wetenschappelijk onderzoek naar beweeg- en voedingsprogramma’s op het werk. Er is matig bewijs dat beweegprogramma’s de lichamelijke activiteit en fitheid op korte termijn verbeteren. Ook is er matig bewijs dat voedingsprogramma’s en gecombineerde beweeg- en voedingsprogramma’s na 6-12 maanden leiden tot kleine verbeteringen, zoals het lichaamsgewicht, de consumptie van groente en fruit en de vetinname. De auteurs kunnen ook geen duidelijke conclusies trekken over de kosteneffectiviteit voor de werkgever. Ze raden een brede toepassing van leefstijlinterventies op de werkplek af. en adviseren verder onderzoek te doen naar leefstijlprogramma’s.

Bedrijfsarts Carel Hulshof van het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid pleit in een reactie toch voor leefstijlinterventies op het werk.

Bron:NTvG

 

Gerelateerd nieuws: Bouw gaat strijd aan met overgewicht

 


sjoerd de vries, , 05 September 2013:
Ik zou eerder willen zien dat men pshygische onderbouwd word het gaat tenslotte om de pshygische kracht die men leveren moet.En hiermee bedoel ik wat moet ik tegen die mensen zeggen zodat het het minst aan mij trekt.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten