In beeld

 

< vorig beeld
10 October 2011

Obese


Je heb overgewicht en overgewicht. De mensen die aan het nieuwe afvalprogramma Obese meedoen, hebben écht overgewicht. Zelfs morbide obesitas. Wendy van Dijk gaat met 6 kandidaten de strijd aan tegen de kilo’s. In het programma Obese kun je elke aflevering een kandidaat volgen. Op 2 oktober was de eerste aflevering bij RTL4.

De eerste kandidaat was Danny Bouman, die bij aanvang 270 kilo’s woog. Geloof het of niet, 20 jaar geleden zag hij eruit als een jonge god. Hoe heeft het zo fout kunnen gaan? Tijdens de gesprekken met Wendy wordt dit duidelijk. Na 1 jaar intensief sporten, intensieve begeleiding en gezond eten, is hij 155 kilo afgevallen en kan Danny weer een normaal leven leiden. Echt inzicht in de begeleiding krijgt de kijker jammer genoeg niet.

Het programma is natuurlijk wel emo-tv met de nodige muziekeffecten, maar toch ingetogen gemaakt en zeker geen sensatietelevisie. Dus ook geen afvalrace waarin we kandidaten wekenlang volgen. Elke aflevering bevat één portret, waarin iemand een jaar lang wordt gevolgd, vanaf het moment dat hij of zij besluit om mee te doen. Blijft wel de vraag of de kandidaten hun nieuwe gewicht na dat jaar weten te behouden...

Bekijk hier de afleveringen.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten