In beeld

 

< vorig beeld
16 May 2017
Door: Angela

“Ga voor Kleur”: eet groenten en fruit bij ontbijt en lunch


Onlangs is de actie “Ga voor Kleur” gestart, een initiatief om de groenten- en fruitconsumptie flink te verhogen. Zoals deze video laat zien, benadrukt “Ga voor Kleur” de veelkleurigheid van groenten en fruit als de perfecte manier om maaltijden extra lekker en gezond te maken. Met name het eten van groenten en fruit bij ontbijt en lunch wordt aangemoedigd.

Kok en huisarts

De ambassadeurs Rudolph van Veen (Meesterkok) en Tamara de Weijer (huisarts) roepen heel Nederland op meer kleur toe te voegen aan hun maaltijden. Op de Facebook- en Instagrampagina @Gavoorkleur wordt inspiratie gegeven voor recepten en tips en tricks om meer groenten en fruit te eten. Elke week staat een andere kleur centraal.

Nationaal Actieplan Groenten en Fruit

Ga voor Kleur is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF), een samenwerkingsverband van vereniging GroentenFruit Huis, het Ministerie van Economische zaken, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Tijdens de Nationale Voedseltop eind januari 2017 lanceerde de overheid het NAGF. Doel is bestaande initiatieven rond de consumptie van groenten en fruit te bundelen en te versterken zodat de consumptie van groenten en fruit toeneemt. Daarnaast moet gezonde voeding een grotere rol krijgen op scholen en in de zorg. De looptijd van het actieplan is 3 jaar.

Bron: Ga voor Kleur

Klik hier als de video niet automatisch start


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten