Hypes, feiten en fabels over voeding

Op dinsdag 24 juni is het I’m a Foodie symposium #5. Het thema is deze keer “Tussen tafel en TikTok: Wetenschappers over voedingstrends en -hypes anno 2025”. Tot 31 maart kun je nog een early bird ticket aanschaffen voor €299,-.

Voedingstrends zijn overal. Van intermittent fasting en bloedsuikerspiegel-hacks tot rauwe melk en supplementen. De afgelopen jaren zien we deze hypes alleen maar groeien. Ze duiken op in onze tijdlijnen, gesprekken én spreekkamers. Vaak worden ze gebracht met een flinke dosis overtuiging en literatuur ter ondersteuning.

Maar hoe weet je wat echt is? Zit er een kern van waarheid in, of gaat het vooral om selectieve en onjuiste informatie verpakt in een geloofwaardig verhaal? Hoe kun je als professional feiten van fictie scheiden en effectief omgaan met deze informatie? Corrigeer je, negeer je, of is er een effectievere aanpak?

Onder leiding van dagvoorzitter dr. Roel Hermans zoomt een reeks wetenschappers op 24 juni van 9.00- 17.00 uur in op hoe je hiermee omgaat en wat de laatste stand van zaken is.
Tijdens het symposium is er ook ruimte voor (praktische) vragen. De dag wordt afgesloten met een live opname van de podcast “Broodje Jaap”. Natuurlijk ontbreekt de befaamde I’m a Foodie catering niet!

Scoor nu je ticket

Koop nu nog snel (voor 31 maart) je ticket voor het early bird tarief €299,- (regulier €347,-), via https://foodiesymposium.nl.
Het symposium vindt plaats in leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Kun je niet aanwezig zijn vanwege de afstand? Geen probleem! I’m a Foodie biedt ook een livestream aan.
Geaccrediteerd door ADAP (5,5), BLCN (5,5) en BGN (8).

Gepubliceerd op 11 maart 2025

Door Adverteerder

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.