Harde cijfers

 

< vorig cijfer
01 September 2014
Zwangerschapspictogram

Zwangerschapspictogram prijkt op 67% van de wijnetiketten

Om zwangeren duidelijk te maken dat ze beter geen alcohol kunnen drinken, is in 2013 het zwangerschapspictogram geïntroduceerd. Dit pictogram prijkt inmiddels op 67% van de wijnetiketten, 64% van de bierverpakkingen en 50% van de etiketten van gedestilleerde dranken.
De alcoholbranche plaatst het pictogram op vrijwillige basis. In 2016 zal het pictogram naar verwachting staan op 70% van de wijnflessen, 90% van de bierverpakkingen en 60% van de etiketten van gedestilleerde dranken. In Frankrijk is het overigens wettelijk verplicht om het zwangerschapspictogram op het etiket te voeren. Opvallend genoeg staat het pictogram op slechts 65% van de etiketten van in Nederland verkochte Franse wijn.
Bron: STIVA


Zerline de Boer, Senior preventiewerker, 02 September 2014:
Sorry, moet zijn: helaas zijn we hier in Nederland nog niet zo van doordrongen.
Zerline de Boer, Senior preventiewerker, 02 September 2014:
Slechte zaak dat dit in Nederland niet verplicht is. Er is geen veilige ondergrens wat betreft alcoholgebruik tijdens de zwangerschap, elke hoeveelheid verhoogt het risico op foetaal alcohol syndroom (FAS) bij het kind aanzienlijk. Ook een paar kleine glaasjes per week. Een risico dat geen enkele zwangere vrouw zou moeten willen nemen. Helaas zijn we hier in belang nog niet zo van doordrongen als in andere landen.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten