Harde cijfers

 

< vorig cijfer
04 April 2016
Het Voedingscentrum adviseert 3-5 dagkeuzes en 3 weekkeuzes buiten de Schijf van Vijf

Het Voedingscentrum adviseert 3-5 dagkeuzes en 3 weekkeuzes buiten de Schijf van Vijf

Hoe ga je om met producten die buiten de schijf vallen? Dat zal voor veel consumenten een vraag zijn. Daarvoor heeft het Voedingscentrum het advies: 'Kies elke dag niet vaker dan 3 tot 5 keer iets kleins buiten de Schijf van Vijf en daarnaast hooguit 3 keer per week wat groters.'

Dagkeuzes

Dagkeuzes zijn niet alleen light frisdrank, een koekje, snoep, stukje chocolade en handje chips. Maar ook een plakje kipfilet of ham voor op brood, wat ketchup bij een tosti, een lepel honing in de yoghurt, een augurk en zout dat wordt toegevoegd bij het koken.

Weekkeuzes

Onder "wat groters" vallen bijvoorbeeld niet alleen een croissant, een stukje taart, een zakje chips, een glas frisdrank, een diepvriespizza en gezoete ontbijtgranen. Ook een plak 48+-kaas, een plakje runderrookvlees, schaaltje volle zuivel , groente- en fruitsap, groente uit blik of glas, rundergehakt en ander vet of bewerkt vlees en een krentenbol zijn weekkeuzes.  

Opmerkelijk is dat chocolade hagelslag bij de dagkeuzes valt en chocoladepasta bij de weekkeuzes. Maar dat komt door het verzadigd vetgehalte, zo werd verteld tijdens de bijeenkomst over de toelichting van de Schijf van Vijf.

Bron: Voedingscentrum


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten